Studer programmering

Mens verden blir mer og mer digitalisert trenger vi stadig nye og dyktige folk som kan sette den sammen. Liker du å sette sammen kule nettsider, utvikle nye løsninger, skape programvare for fremtiden og utvikle idéer til nye programmer, da er programmering det riktige studiet for deg.

Det er mye realfag som ligger bak programmering som studium, men du burde også være en kreativ sjel for å kunne skape ny teknologi. Ved å studere programmering er du ikke bare så å si sikret en jobb etter ferdig utdanning, du kan også velge blant en rekke spennende yrker rundt i hele verden. Programmering er et universelt språk.

  • En jobb for fremtiden
  • Skap ny programvare
  • Jobb med koding

Ulike studieretninger

Du kan studere til en ren bachelor innenfor programmering på flere ulike skoler i Norge, og vi går nærmere inn på to av dem. Samtlige universiteter som UiO og UiT tilbyr også bachelor innenfor informatikk/programmering, som dekker mange av de samme elementene. Høyskolen i Kristiania er ett sted du kan søke. Her, midt i Oslo, studerer og jobber du tett på næringslivet mens du lærer å skrive gode koder og å bygge og vedlikeholde store IT-systemer. For å kunne søke trenger du generell studiekompetanse samt matte R1 eller S1 + S2. Studieavgiften kommer på 45 700 kr per semester, men du får støtte av lånekassen under hele utdanningen.

Bachelor i programmering ved NTNU avdeling Gjøvik. Her lærer du å programmere varer til en rekke ulike formål som spillutvikling, mobil-apper, webløsninger og skytjenester. Gjennom utdanningen starter du i det små med mindre apper, som deretter bygger seg opp til store prosjekter. Under utdanningen lærer du programmeringsspråk som C++, Java og JavaScript, Python og OpenGL. NTNU tilbyr også en rekke 2-årige masterprogram som komplimenterer denne bacheloren godt. Hva med en mastergrad innenfor Applied Computer Science, eller kanskje Information Security? Du kan søke på disse utdanningene, eller andre bachelorprogrammer innen informatikk og programmering. Dette gjøres via Studieweb med en frist 15. april hvert år.

Studer i utlandet

Du studerer programmering med universelle språk, og derfor er denne studieretningen perfekt for opphold i utlandet over et semester eller en full bachelorgrad. Du trenger ikke å dra så langt heller! På IT-universitetet i København kan du ta både en bachelor- og en mastergrad i programmering. Vil du holde deg til Europa er Storbritannia et annet land som ikke er så ulikt Norge. Anglia Ruskin University i Cambridge og Chelmsford, Canterbury Christ Church University, Goldsmiths, University of London, Bristol og University of the West of England er fire universiteter med ulike kvaliteter, men du vil få en god utdanning innenfor programmering på alle tre.

Asia, Amerika og Oseania har også en rekke universiteter som tilbyr gode studier innenfor programmering. Å søke til studier på disse kontinentene kan være litt mer vanskelig og ofte mye dyrere. Men noen universiteter, som Concordia College i Moorhead i USA tilbyr en bachelor innenfor programmering, og har gode systemer for norske studenter.

The University of Sydney, New York Institute of Technology og Limkokwing University College of Creative Technology i Malaysia er kun noen få universiteter av de hundrevis av valgene du kan ta i utlandet. Et studium innenfor programmering i utlandet er svært relevant for et slikt internasjonalt arbeidsmiljø.

Fremtidsmuligheter

Studerer du programmering i dag er valgene dine i morgen uendelige. Noen av yrkesmulighetene dine er blant annet konsulent, programmerer, programvareutvikler, spillprogrammerer og systemutvikler. Du kan bli en del av noen av de største bedriftene i Norge, jobbe som frilanser eller kanskje starte ditt eget firma innenfor programmering og programvare. Innen programmering er det imidlertid viktig å starte arbeidet med å skaffe seg kontakter under studietiden. Å skaffe seg en jobb med programmering skjer ofte ved å ha de riktige kontaktene, eller at du har gjort mindre jobber for bedriften tidligere. Et studiested som hjelper deg med denne jobben er derfor veldig viktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *