Bibliotekarensbestevenn.no – programmering for nybegynnere!

I dagens samfunn har datamaskiner blitt en stor del av livet til de fleste av oss, enten det er snakk om PC-er, nettbrett eller mobiltelefoner. På disse enhetene er det en rekke apper og programmer, som for eksempel karttjenester, spill og lignende. Bak alle disse programmene er det koding, som er selve oppskriften på programmet du bruker til daglig.

Enkelt forklart handler programmering om å feilsøke, vedlikeholde, skrive, teste og designe kildekode til programmer som deretter blir tolket av en datamaskin. De som står bak programmeringen kalles for utviklere eller programmerere. Det å bli programmerer er en nokså komplisert prosess, da det er mange ulike programmeringsspråk å forholde seg til. Vi i Bibliotekarensbestevenn.no ønsker å introdusere deg for hvert av dem!

Bli kjent med programmeringsspråkene

Dersom du ønsker å bli en programutvikler, finnes det en rekke utdannelser du kan ta ved høgskoler og universiteter. Du kan også lære deg å programmere på egen hånd, noe som lar deg utvikle spennende programmer og koder. Her på Bibliotekarensbestevenn.no kan du lære mer om ulike programmeringsspråk, altså selve fundamentet for å kunne programmere. Du trenger ikke lære deg alle, naturligvis.

Det er uansett slik at jo flere programmeringsspråk du kan, jo bedre er det, og jo flere jobber kan du ta som utvikler. Her på Bibliotekarensbestevenn.no kan du lære mer om Java, Javascript, C, C++, Python, PHP, Ruby, R og MATLAB. Dette er de mest kjente programmeringsspråkene i verden, og gir deg et solid grunnlag for å kunne programmere.

Programmering for ferskinger

Det å bli en programutvikler er ikke noe som skjer over natten. For de fleste kreves det mye øving for å kunne utvikle for eksempel et spill eller en app. Første gang du leser om programmeringsspråkene er det lett å bli forvirret, da det er veldig mange ord og uttrykk som skal læres. Vi anbefaler deg å begynne i det små.

Her på Bibliotekarensbestevenn.no finner du blant annet en enkel nybegynner-guide der du kan lære grunnleggende ting om programmering, der alt forklares på en enkel og brukervennlig måte. Dette gir deg en smakebit på hvordan det er å programmere, og kan gi deg en pekepinn på om programmering er noe for deg. Kanskje du har et uoppdaget talent for programmering?

Lær programmering på egen hånd!

Bibliotekarensbestevenn.no forklarer deg også hvordan du kan lære deg å programmere helt på egen hånd. Selv om det tilbys utdannelser innen datateknikk og programmering på mange høgskoler og universiteter, er det absolutt ikke et krav å ha gjennomført dette – selv om det selvfølgelig kan være en fordel når du skal søke jobb. Mange ansetter imidlertid basert på talent, og ikke utdannelse.

Dette betyr at du kan få en jobb som programmerer selv om du ikke har en formell utdannelse. Det vil imidlertid kreve mye selvdisiplin og jobbing å skulle lære seg programmering helt på egen hånd. Dersom du tar utgangspunkt i vår guide, er det imidlertid ganske enkelt å lære seg programmering steg for steg. Før du vet ordet av det kan du programmere!

Å studere programmering

Dersom du ønsker en formell utdannelse innen programmering, finner du studietilbud på mange universiteter og høgskoler rundt omkring i Norge. Det er i tillegg mulig å studere programmering på private fagskoler, som for eksempel Westerdals eller Noroff. Blant universiteter og høgskoler som tilbyr IT-utdanning og programmeringsutdanning, kan vi nevne NTNU, UiB, UiO og Høgskolen på Vestlandet. Det er også mulig å studere programmering på nett.

Hva kan du jobbe som?

Som selvlært eller utdannet programmerer, finnes det en mengde ulike jobber du kan få. Det er høy etterspørsel etter programmerere, noe som betyr at det er relativt enkelt å få seg jobb. Du kan for eksempel jobbe som front-end-utvikler. I de fleste stillingene som utlyses presiseres det hva slags programmeringsspråk som ønskes, og blant de mest populære er Java og C++.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *